Wij lichten u graag in over sommige onderzoeken en behandelingen die wij aanbieden in de praktijk.
Bloedprikken?
Heeft de huisarts u een labformulier mee gegeven om bloed af te laten nemen voor onderzoek? Op het formulier staat hoe u een afspraak kunt maken. Dit kan telefonisch maar bij voorkeur online via het DCWF; Prik hier je afspraak. U kunt sinds 4 jaar niet meer terecht zonder afspraak. Bij de prikpunten van de Molenweg en poli Hoorn heeft u het papieren formulier NIET nodig. Als u in het kader van hart en vaatziekten bloed laat afnemen, dan heeft u ook een urinepotje en buisje nodig. Deze kunt u bij ons bij de balie ophalen. U mag 2 dagen na het bloedprikken bellen naar de assistente voor de uitslag. De labuitslagen kunt u ook inzien in o.a. “Mijn Dijklander.nl”. Echter is het verstandiger af te wachten hoe de huisarts de uitslagen beoordeelt.
Urine controleren op een blaasontsteking?
Urine inleveren voor onderzoek graag tussen 08:00 en 12:00 uur. Liefst zo vroeg mogelijk. Het liefst willen we dat u eerst belt om u klachten alvast aan te geven. Uwordt verzocht de urine af te geven bij de assistente aan de balie.
De beste urine om te onderzoeken is de ochtendurine. Vang uw midstream-urine op. De Nederlandse vertaling is ‘midden-stroom-urine’. Het is belangrijk dat u eerst een klein beetje urine in het toilet plast. De urine die erna komt vangt u op in een schoon potje. Het laatste beetje urine plast u dan weer in het toilet.
Breng de urine bij voorkeur binnen twee uur langs. Kunt u het pas later brengen? Bewaar het potje dan in de koelkast. De assistente aan de balie bespreekt met u de uitslag.
24 uurs bloeddrukmeting
Hier vindt u uitgebreide informatie over de 24 uurs meting; Uitleg over de 24 uurs bloeddrukmeting
Bloeddrukmeter lenen?
Vanuit de praktijkondersteuner somatiek kunt u voor een paar dagen een bloeddrukmeter lenen. U vult dan de metingen in en de POH SOM zal deze dan bekijken en beleid opstellen bv.
TELEMONITORING
Enkel Arm Index
Klik hier voor informatie over de :Enkel Arm Index
Het Holteronderzoek
Hier vindt u informatie over de Holter; Uitleg Holter
Longfunctietest
COPD is een chronische longbeschadiging veel al veroorzaakt door roken. Het COPD spreekuur is voor mensen waarbij COPD aangetoond is door middel van een longfunctieonderzoek. Als u COPD heeft en medicatie gebruikt, is geregelde controle zinvol. Deze controle wordt uitgevoerd door de praktijkverpleegkundige op het COPD-spreekuur.
Tijdens dit spreekuur komen verschillende onderwerpen aan de orde:
- Voorlichting over het ziektebeeld.
- Advies over het omgaan met klachten en eventuele beperkingen.
- Instructie van het medicatiegebruik.
- Indien gewenst: ondersteuning bij het stoppen met roken
Hormoon of koperen spiraal?
Uitgebreide informatie over hoe voor te bereiden en waar u aan kunt denken als overweging vindt u hieronder.
Zo raadt de huisarts aan om de afspraak in te plannen in de laatste dagen van uw menstruatie en voorafgaand 400 mg Ibuprofen te nemen of 2 paracetamol van 500 mg.
Informatie over een hormoonspiraaltje.
Informatie over een koperen spiraal
Wratten behandeling
Wij adviseren u deze informatie door te lezen voor u een afspraak maakt. Kijk op Wat te doen met wratten
CRP meting
Het CRP-apparaat kan middels een druppel bloed via een vingerprik vast stellen of er een ontsteking in het bloed te zien is.
Hiermee kunnen wij bepalen of een antibioticakuur zinnig is bij bepaalde infecties. Hiermee voorkomen wij het voorschrift van onnodige antibioticakuren. De assistente doet deze meting in opdracht van uw huisarts.